Allerlaatste dag: laatste week: zaterdag 25 juli : van Tschamut-Oberalp naar Tomasee en de Badushutte: 6.5 km of 4.5 uur lopen. 

Ik heb het gehaald! Ik heb er gestaan, bij de plaquette net Rheinquelle en bij de zuil. Ik heb op het bankje gezeten met het hele dal aan mijn voeten. Boven bij de Badushutte in een bergwereld genoten van al die pracht om me heen! Maar voordat het zover was …. Ontzettend zenuwachtig was ik de nacht van te voren bij “tante Nina” , die de bordjes voor de wandelroutes controleert. In mijn dromen viel ik honderd keer van de berg, ik zag er best tegen op. Op advies van ” tante Nina” heb ik niet de route vanaf Tschamut genomen naar de Tomasee ( het lijkt zo logisch om zo te gaan, maar het is veel zwaarder, het is een veel langer traject, van 1645 in Tschamut naar de Tomasee op 2305 en de Badushutte op 2505 ) maar ben ik over Oberalp ( Alpsu) gegaan , dat begint op 2000 meter en dat scheelt toch bijna 400 meter klimmen. Het heette de  ” korte en makkelijke ” route, maar dt kon ik nou niet zo vinden. Schitterende tocht, in het eerste stuk heb ik veel foto’s gemaakt en een beetje getut. Maar toen kwamen de rotsen.. Op handen en voeten met bibberende benen ben ik naar boven geklommen, tot ik op een punt kwam dat ik niet meer verder durfde.. Niet naar boven , maar ook niet naar beneden. Ik zat op een steen en heb een potje zitten janken ( zat een klein zigeunermeisje huilend op een steen , huilend, huilend , helemaal alleen- zoiets ging er door me heen- maar om dat beeld moest toch ook weer een beetje lachen- meisje van 67..) maar ik kon daar niet blijven zitten. ” gaat het wel goed met u? ” Nee, helemaal niet.. Ik heb diep adem gehaald en ben toch maar weer een stap gaan zetten naar boven , en nog een en nog een. Het was echt vreselijk echt, klauteren over de rotsen , met een toch nog wel zware rugzak op, kukelig.. Er zei iemand dat het nog 60 meter was, iemand anders zei nog 100 meter klimmen.. En toen belde Joris om vragen of ik er al was ( om 14.45) en hij had Lotte bij zich en dat gaf me precies dat beetje geestelijke energie ( hup Oma Trudy) om het allerlaatste stukje naar de Tomasee, naar de bron te doen. Om 15.08 was ik er en toen belde Michiel net, euforisch, ik heb het gehaald! Ik ben er gekomen, met mijn eigen benen heb ik helemaal van Nederland naar Zwitserland gelopen en ik ben er! Er waren een paar Oostenrijkers die hierheen op de fiets waren gekomen en we hebben het een soort samen gevierd! We did it! Dacht ik eerst nog , ik loop de laatste 200 meter naar de Badushutte zonder rugzak en vraag een sterke man om m’n rugzak  naar boven te sjouwen.. Toen ik daar eenmaal boven stond, bij die Tomasee, bij die bron, mijn doel, dacht ik ” flauwe kul, zeg , iksjouw dat ding zelf wel naar boven en het was eigenlijk niet meer zo zwaar, want ik had het gehaald! Om 16.00 uur was ik bij de hutte en daar was het schitterend! Geprobeerd te bellen, met Caroline lukte dat met Martijn niet. Wat een supergevoel! Gehaald!

2 gedachten over “Allerlaatste dag: laatste week: zaterdag 25 juli : van Tschamut-Oberalp naar Tomasee en de Badushutte: 6.5 km of 4.5 uur lopen. 

  1. Carla van de Pieterman

    Geweldig Trudy, van harte gefeliciteerd met het behalen van de eindstreep. We hebben bewondering voor je doorzettingsvermogen. Super.
    Groetjes Rob en Carla van de Pieterman

  2. Joris

    Aah ontroerend om te lezen dat je als een klein meisje hebt zitten huilen…. en trots op je dat je toch bent verder gegaan. Je angsten overwonnen! Heel goed gedaan moesje. Gefeliciteerd 🙂

Reacties plaatsen niet mogelijk.