Rustdag: Zondag 26 juli bij de Badushutte:

Boven op de berg slapen in een hutte met 8 mensen op een rijtje in een groot bed en niemand die snurkt! Drie keer ’s nachts je bed uit op de tast in het pikkedonker , naar beneden , naar buiten naar het wc hokje en weer op de tast naar m’n plekje in het grote bed. Boven op de berg is alleen licht op een grote batterij, maar geen electriciteit, dus ik kan m’n telefoon niet opladen en ik wil toch foto’s kunnen maken. Het is een mooie wereld hierboven en ik zou er best een tijdje willen blijven. Als de geiten voorbij komen, loopt iedereen naar buiten om het te zien, en er komen regelmatig mensen langs op hun tocht die een kopje koffie komen drinken en met wie je gezellig kunt kletsen. En een beetje stoer langs je neus weg kunt zeggen dat je bent komen lopen vanuit Nederland! Respect alom! Best leuk! Alleen een klein wandelingetje naar een top ( 2700 m) om de buurt te verkennen , maar ik heb m’n plan om in de Tomasee te plonzen niet uitgevoerd, want het is behoorlijk koud geworden ( een verschil van 10 graden met de dag er voor en dat komt niet door de hoogte, overal was het kouder) en ik ben vroeg naar bed gegaan , want ik was moe.